Dogsymposium 2017

Endelig var det min tur til å bli med på dogsymposium. For en utrolig helg! Utrolig inspirerende
-En helt fantastisk hundehelg ❤


-Klarer dere å finne meg? I blå jakke i høyre halvdel-

For to helger siden var jeg på Dogsymposium sammen med en gjeng hundeelskere 😀

Dogsymposium er en internasjonal hundesamling som Turid Rugaas arrangerer. I år var mer enn 90 gjester, mest norske, danske, tyske, nederlandske men også andre nasjonaliteter. Det var 6 foredragsholdere som alle holdt foredrag på engelsk.

Det var helt utrolig å delta på et seminar arrangert av en hundetrener som har revolusjonert hundeverden. Turid Rugaas er kjent for sin lære om samhandling med hundene på hundenes premisser, dempede signaler og kroppspråk. Jeg har sitert en masse av henne og deler flere artikler fra henne. Hun er et digert forbilde og man blir litt «starstruck» når man treffer henne. 

Helt klart vårens, om ikke årets, desiderte høydepunkt! Så vanvittig mye bedre enn jeg trodde var mulig, som å ta del i en annen verden som man egentlig passer helt perfekt i. Jeg har alltid vært som en lost puslespillbrikke… Sånn en aha-opplevelse og velkommen-hjem-opplevelse på samme tid!

Hjelp å gøy det var å få delta på en held hvor hadde samme innteresser som en selv, alle delte og var åpne, hvor man utveksler erfaringer, lærer og har det gøy sammen!

Jeg fikk bli med i Amalies bil sammen med Beate og Linn fra Hundeskolen Syd (de holder til i Mandal), hadde hotellhelg med Helene fra hundetrenerutdannelsen og  hengte med henne hele helgen samt gikk med Tori fra htu’en 😀

Lørdagen åpnet Turid Rugaas før hun gav ordet til Martin Fischer som snakket om  «Dogs in motion», hunder i bevegelse.
Etter lunsjen startet Alexandra Horowitz med sitt foredrag om «Being a dog». Hun er også aktiv på youtube.

Vi snakket om å vise medforståelse for våre dyrevenner. Alle gjør feil og det er menneskelig å gjøre feil i sitt beste velmenende. «Emphatize with the owner, not the dog» var en tankevekkende tanke, ord som virkelig ga ettertanke og rom for refleksjon.

Søndagen  startet Daniel Mills med «Pain and problem behavior»,
før vi hadde en pause og deretter fortsatte Daniel Mills med «Recent advance in our understanding of separation anxiety»
Etter lunsjen fortalte Manja Leissner om «A doggy day care».
Etter en pause fortsatte Cris Carles med «Human communication skills for dog people».

Helgens foredrag ble avsluttet med en filosofering, en «preken» om samhandling og en «oppløsende» oppvisning som ga latter og mye ettertanke. Hund ble sammenlignet med menneske for å forenkles.

-Vi så denne filmen på avsluttningsvis-

Etter en lang og innholdsrik helg med maasse inntrykk og minner var det en sliten gjen som kjørte sørover i snøføyka.. Men vi kom frem til kristiansand i laglig tid (22.30 ca), (jobb kl 7 mandag morgen)men guri for en gøy gjeng å kjøre med! Som vi koste oss den helga ❤ Jeg kom hjem passe sliten, proppa av inspirasjon og motivasjon, full av kunnskap og med endel nykjøpte bøker og filmer. 

Jeg har helt vanvittig lyst til å være med igjen på dogsymposium neste år

-Molly og Ingeborg-

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s