Året som er gått: 2017

For et fantastisk år det har vært!

Jeg tenkte å skrive et innlegg som oppsumererer 2017 med oppturer og læring først og fremst for å få et overblikk over egen progresjon, minner og øyeblikk men også for å dele det med dere og kanskje få inspirere eller motivere til å lage en slik oversikt selv.

2017 har vært et fantastisk år. Et uvurderlig år med kunnskap jeg aldri kunne vært for uten. Vi har gått mye turer, gått på kurs, tilbringt tid med gode venner og blitt kjent med mange nye venner.

Vi starta året med å bo utpå Dvergsnes halvøya, deretter flyttet vi til Notodden og hadde base på Grim i Kristiansand. På slutten av året fikk vi vår egen lille «hule»: en nydelig, sjønær leilighet i skjærgården i Søgne 😀

2017 har vært et vanskelig år men gitt så utrolig mye kunnskap og lærdom. Føler jeg er blitt ganske klok og jordnær etter dette året (men var nok det fra før av).

Det har vært et rolig og behagelig år hvor jeg har tatt ting i mitt og Molly’s tempo og tatt hensyn til oss. Vi har hatt oss selv i fokus.

2017 har jo vært hovedåret for hundetrenerutdannelsen min og jeg har lært så mye innen hund!

2017 kan oppsummeres som kunnskapens og erfaringens år 🙂

JANUAR
Dette var en fin måned, rolig og herlig med masse turer hjemme i Kristiansand. Jeg overok den nye leiligheten jeg hadde leid til Molly og jeg på Dvergsnes halvøya i Kristiiansand. En fantastisk sjønær leilighet i nydelige naturterreng. Jeg var også på hundetrenerhelg i Kongsberg men fikk ikke tatt noen bilder.

FEBRUAR
En nydelig måned med masse snø og utrolig morro hundetrenerhelg i Kongsberg.

MARS
En måned fylt med hundeglede. Agility, lydighetstreninger i Sørlandetshundehall sammen med Treningsdamene, masse nydelige turer og hundekos ❤ Sammen med hundetrenerhelg i Kongsberg ble det også masse turer både med og uten kløv.

APRIL
I april var jeg på Beitostølen på tur og trim-opplegg. Der ble det masse rideturer, ridetrening, vanlige turer, bålkos og personlig trener. Tilbake i Kristiansand ble det masse flere turer, timer i stallen, rideturer med hest og hund og herlig hundetrenerhelg i Kongsberg.

MAI
Det ble masse turer i nydelig terreng, turer med sheltieklubben, treninger med Hundeskolen Syd, agilitytreninger og 17mai-kos med snuppa mi.

JUNI
I juni fikk vi virkelig utforska turterrenget rundt leiligheten vår på Dvergsnes halvøya og Randesund ble godt utforsket. Vi koste oss masse i stallen og ble med på herlige sheltieturer.

JULI
Juli startet med en utrolig gøy hundetrener-langhelg hvor vi overnattet i en hytte uten vann og strøm langt oppe i skogen. Vi hadde fokus på nesearbeid og det var en vanvittig gøy og minnerik helg! Jeg vant tilogmed en liten konkurranse og premien var en flott turkopp fra Statsskog.

I andre delen av juli ble det enda flere turer, jentetur til Malta i 2 uker, samt feiring av bursdagen min på Hovden med masse fjellturer og hytte langt utpå heia.

AUGUST
I august flyttet vi til Notodden og jeg begynte på bachelor i barnehage der. Molly og jeg flyttet inn i et ny oppusset stabbur som lå ganske alene og langt opp i lia. Det var rett ved nydelige turområder (bl.a. Blefjell) og det ble mangfoldige timer ute i det nydelige høstværet. Jeg hadde flere praksiser i barnehager i august. Notodden er kun en time under Kongsberg så på månedens hundetrenerhelg fikk vi sove hjemme i hytta.

SEPTEMBER
Denne måneden ble det masse nydelige turer i høstsola, treninger med Notodden Trekk- og Brukshundklubb, turer med gode sheltievenner og bare  masse kosestunder.

OKTOBER
Molly og jeg flyttet ned til sentrum av Notodden hvor vi fikk leie en søt liten enebolig. Vi fikk koselig besøk fra Kristiansand og jeg koste meg masse (var bl.a. på studentfester) med venner på studiet. I oktober hadde vi fantastisk vær og klar himmel og høstsol nesten hver dag oppe på Notodden. Vi kjørte på et fantastisk besøk hos hundevennene Linda og Kenai og  nøt terrenget rundt på Notodden. Denne måneden var det også en fantastisk, lærerik men litt vanskelig, hundetrenerhelg i Kongsberg. 

 

NOVEMBER OG DESEMBER
Jeg fikk en psykisk knekk, møtte veggen, mestret ikke studiet, de kroniske skadene og sykdommene (spessielt den kroniske bihulebetennelsen) tok overhånd og jeg måtte desverre slutte på studiet og flytte hjem til Kristiansand. Men i løpet av kort tid fikk jeg kjøpt en søt, ny og nydelig leilighet i skjærgården i Kristiansand (Langenes i Søgne) som er rett ved nydelige turstier og herlig terreng hvor Molly og jeg kan gå masse fantastiske turer og nyte livet litt 😉 Det er heller ikke uten grunn at leiligheten lå der den lå, midt mellom Mandal og Kristiansand for vi trener nemlig mest i Mandal Hundeklubb ❤

Årets turfølge: Lutte og Molly

Årets tur: Hellevika

Årets minne: Beitostølen

Årets hjerteknuser: Molly

Årets innkjøp: Leilighet på Langenes

Årets opptur: Hundetrenerutdannelsen

Årets nedtur: Slutta på studiet i Notodden

Årets hobby: Fotografering

Årets treningsform: Yoga

Årets hundesport: Agility

Men jeg har gjort noen observasjoner. Jeg har vært altfor lat på flere områder. I 2018 skal jeg rette opp de små feilene. Jeg har blant annet vært altfordårlig (i forhold til i fjor) til å arkivere bildene mine og med det «nye» kameraet mitt som har to minnekortspor har jeg aldri tømt de to minnekorta og rydda plass (det er riktig nok veldig store minnekort) -altfor dårlig. I 2018 må jeg å bli myyyye flinkere til å blogge og dokumentere om turene og treningene mine. Noe å måle progresjon etter er viktig. Så skjerpings der.

Eller er jeg godt fornøyd med 2017, men gleder meg til å se hva 2018 har å by på!!

Håper dere har hatt et flott 2017! ❤

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s